Ai o intrebare sau nelamurire? Suna-ne la: 021.250.96.88

Cos0
Total:0 lei
Cosul tau de cumparaturi este gol!

Imprimantă sau multifuncțional? Sfaturi și recomandări

Rate this item
(0 votes)

 O imprimantă bine aleasă te poate ajuta să economisești bani pe termen lung și să îți sporești productivitatea.La achiziția unei imprimante e bine să știi la ce te aștepți, atât în ceea ce privește cheltuielile cât și eforturile necesare pentru instalarea sau întreținerea acesteia.

Spre deosebire de restul echipamentelor de birou imprimanta necesită și consumabile, care cresc costurile de exploatare și care pe termen lung depășesc valoarea imprimantei în sine.

Multifuncțional sau imprimantă?

Pentru a alege imprimanta potrivită e bine să știi clar care îți sunt nevoile și care este bugetul pe care ești dispus să îl aloci. Cu aceste informații clarificate poți arunca o privire peste echipamentele disponibile pe piață,i costurile lor și ale consumabilelor acestora.

Imprimantele cu jet de cerneală. Dacă nu ai nevoie să multiplici documente prin copiere și nici să scanezi, o imprimantă inkjet este o alegere suficient de bună pentru acasă. În funcție de numărul de pagini pe care ai de gând să le tipărești lunar, poți opta pentru o imprimantă inkjet sau una laser. Imprimanta inkjet are costuri mici pentru volume mici, oferă posibilitatea de a scoate documentele atât alb-negru cât și color, însă viteza de tipărire este mică. Un caz particular de imprimante cu cerneală îl constituie imprimantele CISS, ce au niște rezervoare cu cerneală ce alimentează prin niște furtunașe cartușele din imprimantă, astfel reducându-se costurile de reumplere.Imprimantele laser. Sunt ceva mai scumpe decât cele inkjet, dar au capacitatea și viteza de imprimare mai mari. Se folosesc mai mult în birouri însă sunt potrivite și pentru acasă dacă printezi mai mult. Ca să îți faci o idee despre costuri, o imprimantă alb-negru laser este comparabilă ca preț cu o imprimantă inkjet mai deosebită.Imprimantele cu ace. O imprimantă matriceală se poate dovedi cea mai rentabilă alegere pentru birou pentru completarea facturilor sau a altor documente tipizate (de exemplu AWB-uri).Multifuncționalele. Dacă ocazional ai nevoie să scanezi anumite documente sau să creezi copii ale acestora, un multifuncțional este fi mai potrivit. Multifuncționalele oferă pe lângă funcția de imprimare, posibilitatea de a scana documente sau imagini, de a creea copii ale acestora sau de a trimite/primi fax-uri. Pentru birourile unde volumul de documente de imprimat/copiat este mare, cel mai potrivit este un multifuncțional laser, de rețea.Imprimanta de rețea. Este vorba despre orice imprimantă sau multifuncțional care se poate accesa direct din rețeaua locală, prin cablu sau wireless. Dacă acum câțiva ani doar imprimantele de volume mari aveau module de rețea și erau utilizate preponderent la birouri, acum și imprimantele mai "mici" pot fi conectate la rețeaua locală, prin cablu sau wireless.Imprimante foto. Pentru a imprima fotografii este nevoie de cerneală și hârtie speciale. De aceea, imprimantele foto sunt în general puțin mai scumpe decât imprimantele cu cerneală obișnuite, dar și rezultatele sunt pe măsură. În general sunt pe format A3, dar există și variante A4 sau doar A5.Plottere. Acestea sunt imprimante de format mare, de obicei A1 sau A0. Sunt folosite în special pentru imprimarea schițelor de proiect de mari dimensiuni și a hărților.

Ce branduri de imprimante să alegi?

Producătorii de imprimante câștigă cel mai mult din vânzarea de consumabile și nu din cea de imprimante. Făcând un calcul simplu, vei descoperi că pe termen lung, consumabilele depășesc lejer prețul imprimantei sau al multifuncționalului. Acesta este un lucru de care ții cont când alegi o imprimantă produsă de un brand anume. Mai mult, la unele imprimante este destul de dificil să instalezi cartușe reumplute sau care nu sunt originale.

Ca lucrurile să fie mai simple, stabilește un ciclu de utilizare, de exemplu doi ani. Estimează volumul de imprimare și adună la prețul imprimantei și consumabilele aferente pentru a afla costurile de exploatare. Alege apoi varianta care ți se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Brandul contează mai puțin.Last modified on Miercuri, 21 Mai 2014 08:17

3 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Categorii Produse

Compara Produse

Nu ai selectat niciun produs.

Produse Dorite

Nu Este Niciun Produs in Lista.